نقش ولایت پذیری در صحنه عاشورا
عاشورا از نظر آزمون ولایت پذیری صحنه عجیبی است.
عشق به ولایت و امامت ، اعتقاد راسخ به سعادت اخروی ، قدرت تمییز جریان حق و باطل و تبری جستن از دشمنان امام حسین علیه السلام بهترین ویژگی های اصحاب امام حسین علیه السلام است که ایشان را از سایر مردم در رسیدن به فوز شرکت در حماسه حسینی متمایز می سازد.
ارتباط عاشقانه اصحاب امام حسین علیه السلام رمز وفاداری و پایمردی آنان در روز عاشورا و اساسی ترین معیار برتری آنان است. ولایت مداری ایشان در فضای آلوده آن روز مردمان اسلام قابل تحسین است.
ولایت همه افعال ، گفتار و حتی پندار ما را به دو شق تقسیم می کند : «اطاعت و عصیان». عاشورا را می توان با این نگاه بازخوانی کرد تا بزرگترین قله شعور ولایی رسید.
اطاعت درارای سه ویژگی است : 1 ـ میل و رغبت ،2 ـ خضوع و فروتنی ، 3 ـ انجام فرمان و دستور
و ما ارسلنا من رسول الّا لیطاع بإذن الله
آن چه یاران و فرزندان امام حسین علیه السلام به ارمغانی بهتر از شهادت در روز عاشورا به دست آوردند کشف رموز ولایت سیدالشهدا بوده است، لذا عاشورا جلوه ای از ولایت امام حسین علیه السلام است که به عنوان مظهر ولایت حقیقت محمدیه همانند چشمه ای جاری است که آب حیات را به کام تشنگان فیض رحمت می رساند.
می بینیم که اصحاب امام حسین علیه السلام مخصوصا حضرت ابالفضل این فیض و این امر را کشف کرده اند و اعلام کرده اند که اگر در کوی ولایت تو شهید شویم به زندگی ابدی دست خواهیم یافت.
مراجعه مکرر حضرت ابالفضل به امام حسین علیه السلام جهت اجازه گرفتن برای میدان جنگ و بعد هم شهادت ایشان بهترین نمونه ولایت پذیری است.
عصرها منتظر صبح بهارش باشیم آنقدر مرد نبودیم که یارش باشیم
یادمان رفت ولی در پی کارش باشیم حیف او نیست که ما میثم دارش باشیم
با امام زمان ادرکنی